Wednesday, November 24, 2010

Mengelakkan mati muda sebab stress...

ok memang sangat stress bila segala bentuk keputusan hal rumah tangga di atas bahu orang yang belum berkahwin..eh? apsal ayat pelik..maksud saya bila saya seorang yang single...terpaksa menguruskan segala bentuk hal rumah tangga setelah keberangkatan Ma and Ayah pergi Haji....alamak small matter lah...memang lah small matter kalau anda bukan Anak Sulung..hanya Anak Sulung yang Bertanggungjawab sahaja memahami...memang stress..lagi-lagi kalau dapat adik yang macam Lawyer kuat membangkang...nasib baik kakak dia pon sama-sama kuat membangkang gak....

Anyway kepada Mama and Ayah yang paling saya cintai di dunia ini...please kakak nak vacation..kakak boleh mati kalau tak pergi vacation sebelum kakak sambung study....pleaseeeeeee....(okey mama pun cakap drama lah kakak nih)...tapi ini serious ma...kakak sangat stress bila fikir macam-macam...ceh dah macam PM plak ..cik Izyan nih fikir masalah negara ker??...oklah sila hantar kakak ke ...tadaaaaaaaa

Venice, Italy....(banyak duit makcik...parent baru balik Haji eh)
eh silap-silap ini nak honey moon ngn Cik Abang Bakal Suami terchenta.... ceh sebenarnya hint kat bakal suami..if dia baca blog aku...

shopping kat Bandung..yeah!!!!!! ok membazir duit...lebih baik beli BB kan..tapi shopping wey ..memang best lah..eh izyan lupa ker..Ma dah beli macam-macam kat Madinah untuk awak...okey tak jadi ..sorry Bandung nanti kita ketemuin lagi ya..(feeling nak cakap Indon plak)

Sipadan Island...bestnyer..Saya Suka Awak ..Saya Suka Awak...Saya Suka Awak...boleh snorkeling..wah sangat mendamaikan jiwa hati nurani...sangat-sangat best..tolonglah....ceh muka dah berseri-seri nih nak minta budget from Ayah...

disebabkan kakak adalah anak ayah yang paling Ayah sayang dan memahami poket ayah...pulau tioman pon jadilah..asalkan kakak boleh snorkeling..pleaseeeeeeeeee....mesti Ayah cakap...sekarang musim ketujuh wahai puteri intan payung,,,,alah!!!!!!!!

Love,
Izyan Ismail
P/S: Alhamdulillah Ma and Ayah will come back on Saturday yeah!!! direct flight from Jeddah to Senai Airport...wah best best best...heart...





4 comments:

Ershadiah said...

hahaha. izy, google image KARAMBUNAI.
and please dont faint.

<3

Izyan Ismail said...

yup, sudah jatuh hati dengan ini tempat woo...jom jalan-jalan cari Bf ehehhe..

nuridrin said...

ezzy, tak boleh tidak tergelak baca post ni.
bukan sebab gelakkan mimpi dan cita harapan mu,
tapi, tergelak sbb boleh bayang gelagat kau. :D
i missed you, babe!

Izyan Ismail said...

idrin..u know me well kan...penuh dengan drama..tapi serious kena cuti woo...okey stop the drama Izyan muhahahah...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails