Saturday, September 25, 2010

lelaki Romantis gred A+

berani ker buat tengah jalan ???

shhhh..Prof. Dr. Izyan Ismail nak beritahu how to be A+ romantic man..memang cair macam besi lah bila korang (lelaki yang kat dunia nih) ikut rahsia nih....serious xmain2....ok kita start dengan....

1. Surprise Breakfast....
mesti korang selalu date pagi2 kan ...instead ajak breakfast kat luar..apa kata korang bawak breakfast datang rumah beloved korang ...xper beli kat mamak pon jadi lah tapi dapat bonus lebih if korang masak sendiri..gerenti cair taw...

2. kalau GF korang sakit.....
selalunya korang buat apa??ok sayang take care makan ubat eh...amboi senang nya cakap macam tuh...sila jumpa dia dan bawa ke klinik ok, even korang busy ke ada meeting ke...minta cuti...cuba bayangkan korang sakit??lepas tuh gf korang cakap macam tuh mesti bengang kan...paling cikadak pon...belikan bubur or favourite food gf korang....baru nampak caring and romantic gituh....

3. jangan buat benda yang sama bila dating..please plan and surprise....
dating yang membosankan..pergi mall, makan, tgk wayang, shopping, main bowling .....wah tersangat boring ok..cuba plan korang punya date,,,macam gi picnic kat tasik, kalau ada duit lebih bawak gi KLCC aquaria ker, pergi kelas menari salsa ke...makan kat tempat yang gf korang teringin, bawak gi tengok bintang, gi muzium, library pon best, tgk teater, live band bistro..ajak gi masjid bagi doa perhubungan korang....(mesti xpernah buat kan doa sama-sama perhubungan korang diberkati dan diredhai)...

4. masa birthday tersayang...
sila ingat tarikh penting ini..walaupun korang jauh dengan dia..sila pos hadiah yang korang nak beli kat dia..xpayah nak tunggu dia depan mata korang baru nak bagi....at least bunga or card pon jadi lah..tanda ingatan korang kat gf....buat surprise party ngn kawan-kawan rapat..tapi kalau xder duit..buat candle light dinner kat restaurant or rumah korang...surpise gitu.....

5. surprise holiday...
ini untuk couple yang banyak duit kan...bolehlah buat surprise holiday..tapi kalau nak kongsi pon apa salahnya..asal dua-dua bahagia kan...memang best pergi holiday sama-sama..tapi jangan buat benda xsenonoh eh..buat dosa jer....

6. buat hobi yang sama..
if korang ada hobi yang sama sila lakukan sama-sama..macam hobi korang membaca, pergi library sama2...atau suka photography, boleh shooting sama2...or futsal??try ajak gf korang main sama2...book 1 padang tuh untuk korang berdua jer mesti best kan...maybe selama nih dia jadi peminat and penyokong korang no 1 tepi padang..kali nih ajak dia main sama2 ngn korang...

7. lagu untuk dia....
kalau korang pandai main guitar, piano, drum memang bonus untuk korang...buat lagu untuk dia..mesti dia terkejut dengan korang...kalau xpandai buat lagu..nyanyi jer..sama ada kat live band, tapi jangan kat karaoke itu sangat biasa and lemau....mesti kat tempat terbuka bagi semua orang tengok performance korang baru romantik eh....

8. Banner untuk tercinta..
buat banner "aku cinta kamu" "saya xboleh hidup tanpa awak" bawak..and tunggu dia bila nak dating sama2..mesti terkejut lah..and sayang sangat2 kat korang...banner tuh xpayah tempah lukis pakai kertas mahjong sudah..yang penting kreatif....ada berani??? (kalau ada sila amik gambar korang dengan banner itu and tunjuk kat saya ok)...

ok, itu jer boleh beritahu..sebenarnya Romantik xmemerlukan duit yang banyak..hanya ikhlas dari hati, dan cinta yang tulus..akan lahirlah romantik itu...cuba tengok..apa yang saya listkan tuh, ada banyak guna duit ker? xkan...tuh semua simple and easy step to follow...senang kan...

Love,
Izyan Ismail
P/S: siapa yang berani buat banner tuh memang tabik spring lah.....

5 comments:

cahayasuci said...

Haahaha...yang sakit 2 maybe die pnah buat...others? ade jgak la...surprise banyak...sangat banyak smpai buat i skit jntung..ahah...neway...wedding anak allahyarham SM Nasiruddin..sngat2 la impian kan? seminggu seyh...

abu muaz said...

buat jangan tak buat

Izyan Ismail said...

Gee: kan betul, all my cousins semua romantik eh..memang bertuah lah gf diorang ..tengoklah cousin siapa hehehe

Abu: yup, buat pon untuk yang tersayang jer kan...

:::piEEsHaFiEe::: said...

dulu mase kat BKC selalu buat banner^_^

Izyan Ismail said...

pcoot: heheh kat BKC banner untuk sekolah jer lah...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails