Saturday, October 29, 2011

LELAKI yang SUKAR difahami......


sebagai seorang wanita saya memang mengakui sukar memahami lelaki kecuali ayah ...seriously, lelaki zaman sekarang boleh tahan kadang-kadang kalah wanita yang datang bulan..setuju ke tidak??mungkin peredaran zaman or makan banyak ayam injection hormon tuh yang terlebih hormon wanita....oppssiiiii...

antara lelaki yang saya tak faham bila dah dapat teman wanita yang cantik, berpendidikan tinggi, berdikari dia boleh layan gf dia macam sampah dan tak bernilai....memang tak faham..mentang-mentanglah wanita ni even dia pandai macam mana sekali pon kalau dengan lelaki yang dia cinta separuh mati mesti jadi manusia paling bodoh la...yang si lelaki boleh tahan ambil kesempatan...Tahniah....

lelaki yang suka minta bukan-bukan...faham-fahamlah kan....berani yer awak minta bukan-bukan dengan gf awak...awak belum bayar mas kahwin kat dia and minta izin dari wali dia eh dah berani....dan siapa bernasib baik memang dapatlah..Tahniah...

lelaki yang suka buat gf dia macam punching bag..sesuka hati kan nak jentik ke, nak lempang ke, nak tumbung, sepak, terajang..kan gf awak sama seperti punching bag awak....suka eh tunjuk Macho lempang-lempang perempuan....Tahniah...

lelaki yang suka control and kongkong teman wanita dia..suka le tu tunjuk Maharaja kat depan public kan awak berkuasa kat teman wanita awak..bangga lah tu..marah-marah gf padahal hang dah keluar dengan kawan-kawan lelaki gf hang masih cemburu lagi ker???aiyak get a life la derr...hang kalau umur 21 tahun kebawah nak cemburu buta...boleh terima lagi... ini hang dah pangkat bapak orang kot..kalau kahwin dah dapat anak 3 orang kot...Tahniah jadi Maharaja kan...

lelaki yang suka mengarah teman wanita dia...suruh hantar laundry, suruh basuh baju, suruh masakkan, suruh ambil dari office, pinjam duit, suruh kemas rumah..hang ingat gf hang orang gaji..kenapa sengkek sangat ker tak boleh ambil weekly maid??..Tahniah awak buat saya hilang respect lah derrr...

anyway kalau teman wanita hang nak keluar dengan kawan-kawan wanita dia biarlah..yang hang nak cemburu buta apahal...hang out la dengan kawan-kawan lelaki hang kata brother hood, brother code bagai kan..so buatlah boys nite out ker...korang tak ada kerja lain eh..bila dapat gf kerja mengarah jer...dapat tahu kat ayah diorang abeslah masuk ICU..Tahniah....

ini kesemua senarai lelaki yang saya tak faham...kalau ada yang wanita faham baguslah..sila terang kat saya...bila dah mencapai usia 23 tahun..saya tak dapat terima hakikat masih ada lelaki yang tak matang ni...come on man..Best Man Win la.....wanita zaman sekarang dah tak ada masa la nak handle dengan tak kematangan lelaki-lelaki ini....

Love,
Izyan Ismail,
P/S: saya masih tak faham kenapa lelaki suka tunjuk hero..padahal hidup korang pon bergantung dengan teman wanita korang kan...aiyakkk...dah ramai wanita yang independence sekarang ...berhati-hati....cheers...

2 comments:

CikMai said...

sungguh , menyampah dgn bf kawan yg slalu larang dia hang out ngan kami kawan2 perempuan... org lain pun ade bf gak tapi takde la kongkong sampai nak spent masa dengan kawan sejantina pun nak cemburu bagai..haa

ahaaa ,,sori komen penuh emosi,wakaka

mizi said...

tak semua lelaki mcm tu...saya dgn gf ok je,janji sama2 percaya,pandai jaga diri....yang penting-saling percaya..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails