Thursday, December 13, 2012

Sawadikap Krabi


I went to krabi last July... I know sangat la lambat untuk update krabi trip..cita-cita besar untuk menjadi travel blogger..BUT bila lambat update hanya sandarkan pada kenangan...Krabi trip tercetus apabila my friends and I tersangat tension with our study during semester 3..so we decided to reward ourself for a holiday, then we decide holiday at Krabi, memandangkan kami berempat tak pernah pergi Krabi..so it will be our adventure.. yang lagi best my Glamm mama found groupon for 2 nights at Krabi resort..and its very cheap... here is the budget 3 days 2 night at Krabi..:

Flight Tickets KL-Krabi-KL                                          RM 623
Hotel Krabi Resort                                                     RM 160
Island hoping (speed boat, 7 places, lunch, snorkeling) RM 100
spa 1 jam                                                                  RM 20
shopping + makan2                                                   RM  200

total                                                                         RM 1103

bila buat budget ni baru perasan expensive Krabi trip ni...I think we membazir at flight tickets..so my beloved readers please plan your holiday earlier..so tak membazir macam ni..and please DON'T STAY AT KRABI TOWN!!! memang tiada apa2 di sana ..nama je town tapi kosong, pantai pon jauh...so I suggest stay at Aonang, Krabi...nice place to stay....





my beloved friends a.ka my classmates from master class... from left Azaria Hello on 2, 
Glamm mama Adriana, me and my darling love Huda...


the beauty scenery at Krabi resort, Aonang....tersangat cantik!!


at Krabi resort Aonang


Krabi town yang sangat suram


island hoping...


sangat cantik laut krabi


location shooting of "the Beach" film


Koh phi phi sangat-sangat best...


Koh phi phi for tourist shopping but I think kat Aonang more cheaper...


namanya ombak rindu after snorkelling...


bila sampai Thailand, sila beli Teh ais yg sangat sedap..lagi sedap dari Chatime, Gong Cha, or mamak ...
and sangat murah..besar ni baru 20 bath equal to RM2...


the best pancake ever!!!!


pancake nutella..sangat2 crispy...


jangan lupa beli anything based from mangoes... sebab mangga Thailand sangat sedap..


Lamp decor kat Thailand sangat-sangat murah dalam RM30...menyesal tak beli kat sana...kat Malaysia paling murah pernah jumpa RM50 itu pon simple je...

okey that's all from me..I think cukup kot information .... next trip tak tahu lagi bila??....

XOXO
Love,
Izyan Ismail

P/S: saya dah submit thesis for master Alhamdulillah..so I'm back for blogging..yeay!!!

2 comments:

NinaAz said...

Salam kenal. Bestnya krabi... cant wait next weekkkk

Sbipk said...

Thank you nice article.
your next trip…Phuket is the best choice for you!!
I love here Surin Beach Hotel This hotel is very nice clean and the people are friendly. VERY nice hotel with helpful staff.
And I really love white sand, crystal clear waters at Surin Beach too.
Thank again.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails