Thursday, September 30, 2010

Oh My Gucci...please don't laugh




please listen to this song carefully....hahahaha...and don't laugh or otak-otak kuning ok...

Katy perry - Peacock-.....

I wanna see your peacock, cock, cock
Your peacock, cock
Your peacock, cock, cock
Your peacock
I wanna see your peacock, cock, cock
Your peacock, cock
Your peacock, cock, cock
Your peacock

Verse 1
Word on the street, you got somethin' to show me, ee
Magical, colorful, Mr. Mystery, ee
I'm intrigued, for a peek, Heard it's fascinating

Words are mislead
Such a tease
Wanna see the show
In 3D, a movie
Heard it's beautiful
Be the judge
And my girls gonna take a bow

Pre-Chorus
I want the jaw droppin, eye popin, head turnin, body shockin
(Uh, uh, oh, Uh, uh, uh, oh)
I want my heart throbbin, ground shakin, show stoppin, amazin
(Uh, uh, oh, Uh, uh, uh, oh)

Chorus
Are you brave enough to let me see your peacock?
Don't be a chicken boy, stop acting like a beeotch
I'ma peace out if you don't give me the pay off
Come on baby let me see
What you're hiding underneath
Are you brave enough to let me see your peacock?
What you're waiting for, it's time for you to show it off
Don't be a shy kinda guy I'll bet it's beautiful
Come on baby let me see
Whatchu hidin' underneath

I wanna see your peacock, cock, cock
Your peacock, cock
Your peacock, cock, cock
Your peacock
I wanna see your peacock, cock, cock
Your peacock, cock
Your peacock, cock, cock
Your peacock


Verse 2
Skip the talk, heard it all, time to walk the walk
Brake me off, if you bad, show me how's the boss
Need some goose, if you lose, come on take a shot

Pre-Chorus
I want the jaw droppin, eye popin, head turnin, body shockin
(Uh, uh, oh, Uh, uh, uh, oh)
I want my heart throbbin, ground shakin, show stoppin, amazin
(Uh, uh, oh, Uh, uh, uh, oh)

Chorus
Are you brave enough to let me see your peacock?
Don't be a chicken boy, stop acting like a beeotch
I'ma peace out if you don't give me the pay off
Come on baby let me see
What you're hiding underneath
Are you brave enough to let me see your peacock?
What you're waiting for, it's time for you to show it off
Don't be a shy kinda guy I'll bet it's beautiful
Come on baby let me see
Whatchu hidin' underneath

I wanna see your peacock, cock, cock
Your peacock, cock
Your peacock, cock, cock
Your peacock
I wanna see your peacock, cock, cock
Your peacock, cock
Your peacock, cock, cock
Your peacock

Oh my good no exaggeration
Noy all this time was worth the waiting
I just shared a tear
I'm so unprepared
You've got the finest architecture
And on the rainbow looking treasure
Such a sight to see
And it's all for me

Love,
Izyan Ismail
P/S: told you...don't laugh ok..but Katy Perry yo ..it's very sexy, mystery, cute, cool and the bom ok....macam manalah video music dia muahahahaha....

Wednesday, September 29, 2010

Projek dapatkan duit nak beli iPhone 4

saya sudah kering air mata, perah keringat untuk pikir nak dapatkan iPhone 4 ini..sangat cun,terbaik,cantik, tertarik, menarik, memang the bom, sexy, hot, vogue, glam,....wah tolong lah nak sangat ....

ok projek pertama adalah mencapai sales dalam 4Life bulan 10 ini....amin....

projek kedua minta sponsor...buat drama2 sikit dengan orang yang saya dah target ok..yang pasti orang terapat...dan bukan BF...minta maaflah ...saya bukan jenis orang yang mengharapkan harta orang lain macam tetttttttttt (bukan nama sebenar).....

dan projek ketiga masuk contest...apa2 contest yang hadiah dia iPhone...wah pleaselah....

sesiapa yang berkenaan boleh bagi harga murah iPhone, diharapkan silalah tampil kehadapan beri sokongan moral yer...kerjasama anda pasti saya akan hargai dan akan beritahu pihak istana untuk dapatkan Gelaran Dato' ....jangan percaya ok, Izyan bukannya rapat pon dengan pihak mana2 istana dalam negara nih drama je lebih.....

kenapa saya perlu iPhone 4?? sebab hp saya Nokia 5320 express music..xada Wifi, camera 2.0 megapixel, itu jer ehheheh....mengada-ngada perempuan ini....dan bila dah dapat iPhone 4... sebagai anak solehah hp sekarang saya akan pass kat mama....baru cun kan....

Love,
Izyan Ismail
P/S: siapa boleh bagi saya iPhone 4....boleh jadi BF saya...serious nih muahahahha....

Exam nak dekat!!!!


pagi-pagi lagi dapat soalan bonus from my hottest cousin, dayah "macam mana Kak Yan belajar sampai dapat 1st class Hons"...alamak malu sei..jangan lah puji2 macam nih xsuka taw..ok sila lempang saya sekarang muahahaha....tips dia STUDY BIAR LEPAK TAPI MESTI FOCUS, RESULT MESTI GEMPAK, JANGAN LUPA MAK BAPAK DAN IKUT PERINTAH ALLAH....senangkan..ok tepuk tangan....Izyan, please serious..kita start dengan..


ASSIGNMENT ....
mesti wajib buat semua assignment yang lecture suruh..buat assignment tuh macam anak sendiri..kena jaga,belai dia ..kalau xpaham sila tanya lecture...rajin2 pergi library untuk dapatkan buku yang berkaitain ..kalau xrajin Mr.Google yang handsome pun ada nih....ikut format mesti ada INTRO, CONTENT, CONCLUSION...if lecture xsuruh, buat jer..baru nampak kemas kan...xpayahlah membazir duit nak binding2 kalau content xbest..sellotape hitam jer kat tepi tuh dah senang baru nampak pro kan....and BIBLIOGRAPHY sila lebih dari 5 sources kalau mark assignment tuh 10 +....sila jangan copy and paste from kawan2, Mr.Google, etc ingat lecture korang tuh bodoh ker xtaw kegiatan korang plagiarism...

QUIZ / TEST
pastikan yang korang dah ambil semua test/quiz yang lecture buat..please don't skip..even unprepared ambil jer...kan kawan sebelah ada..at least dapat key point jadi lah..yang lain pandai2lah korang nak olah key poit tuh....ok sila abaikan tips ini hehehehe....kalau test senang dapat markah coz ini kira membantu student tambah markah... if take home test or open book test ..sila buat macam assignment sebab memang susah nak dapat markah..pastikan korang ada bibliography so the lecture knows your sources.... kak yan, boleh bawak toyol x?? ikut suka hati korang nak bawak ker x...kak yan xsuruh bawak and xsuruh jangan bawak ikut situasi pandai-pandai korang...(toyol tuh yang colour hijau suka curi duit orang hahahaha..notes lah shhhhh)

STUDY WEEK
yeah..boleh balik rumah..ok sila lempang budak ini..boleh balik rumah tapi jangan lupa bawa notes ok.....baca semua notes yang masuk exam dan sila pahamkan apa yang korang baca..and highlight key point...ok bila semua dah highlight kan rasa macam dah xstress sangat sebab dah nampak korang dah baca semua notes kan..time untuk karaoke , shopping ..release tension lah katakan.....serious nih....tapi buat sikit2 jer..and pastikan semua notes dah baca....


2/3 DAYS BEFORE EXAM...
kan semua notes dah baca..sila hafal semua key point yang korang dah identified..HAFAL semua key point...so nanti senang nak jawab exam..dan sila kurangkan aktiviti sosial yang xberakhlak yang korang selalu buat....paham2 lah xkan nak tulis kat sini kan....time nih Izyan memang alim gila ...nampak surau/masjid jer..serious nih ...wink wink...budak poyo nih nak kena sumbat ngan tahu sumbat ker???....

EXAM!!!!
before exam, minta maaf ngan semua orang parent, lecture, kawan-kawan, mak mertua, BF/GF...sila buat solat taubat dan solat hajat..tidur mesti cukup..kalau xtidur dinasihatkan xpayah ambil exam..korang ingat korang nih otak bionik xpayah tido....sebelum masuk dewan sila baca selawat....tips untuk parent..if saya and Alif exam..mama akan ada kat sejadah solat or mengaji or doa apa2 jer lah bagi permudahkan,lancarkan dan senangkan untuk saya dan alif jawab exam...contoh jika exam dari pukul 2ptg sampai 5 ptg..mama akan ada kat sejadah dan xbuat kerja lain...inilah bonus bila ada mama housewife....sila jangan jealous...and please UNDERSTAND THE QUESTION...kalau korang xpaham sila jangan jawab dulu....macam saya akan rangka jawapan kat kertas lain..kan korang dah hafal semua key point tuh so tulis semua key point and jawablah...ANSWER ACCORDING TO MARKS ..jika 5 markah jawab sikit jer lah...xpayah nak berjela-jela kan...kalau 20 markah pastikan ada 5-6 key point ....jangan bawa toyol time nih merbahaya....dan lepas exam JANGAN CHECK JAWAPAN...lagi tambah tension..saya memang paling xsuka bila kawan2 tanya jawapan..rasa macam nak taekwondo jer diorang kan...

ok itu sahaja tips saya yang sempoi ini...kak yan kalau dapat assignment terus buat ker?? kak yan bukan seorang yang skempos ok (skema nak mampus)....ikut masa korang lah..tapi kalau thesis sila paksa diri anda..xder masa nak ikut mood eh...conclusion...ini hanya tips orang yang normal macam saya...tips ini hanya untuk UNIVERSITY STUDENT dan bukan untuk SPM,PMR,UPSR..sebab cara belajar sangat-sangat lain ok...saya doakan korang semua dapat dapat flying colours result baru cun ok....1st class hons for all my readers jer muahahahhaa....

Love,
Izyan Ismail
P/S: mama and ayah balik 29 nov...hmm xdapat tengok my konvo...wah sedihnya...serious sedih nih..mood xberapa elok sangat...

Tuesday, September 28, 2010

Mood nak berKonvo...





(sila play lagu Glee cast -The Only Exception untuk ambil mood baca entry nih)

ziera, puteri tunggal, zikri stopaz...

sekarang pesta konvo di UTM, so saya dengan penuh sifat setiakawan yang tidak berbelah bahagi dengan penuh tawadhuk, ikhlas, dan kasih sayang yang teramat sangat kepada ziera Anuar my beloved ex Dormmate Pujeng 7 SAMURA ..dengan ziera nih banyak kisah suka duka 2 tahun satu dorm dengan dia, sampai sekarang pun sama..rahsia jangan cakaplah banyak sangat rahsia kitorang nih (teenagers secret shhhh) hehehehe dan Mr. Zikri Stopaz my beloved ex classmate merangkap study group dan geng gossip menggossip ..kantoi orang lain semua belajar kita sibuk gossip jer...selalu belajar add math dengan stopaz maklumlah add math nih memang saya terror sangat sampai dah tahap pegang kertas exam dah tahu jawapan dia belum lagi tengok soalan kan, dah tahu jawapan hahahaha, boleh berangan sama2 bila besar nanti nak jadi apa, apa plan, ok ini rahsia kerajaan .....so, saya telah pergi ke konvo mereka pagi tadi.,......

berpeluh-peluh parking nih..siap berebut-rebut parking dengan ada pakcik nih...pakcik, minta maaf yer xdapat tunjukkan jadi seorang bakal menantu yang solehah....muahahaha...terus reject lah kalau awak dah ambil parking dia....call ziera...cakap jauhlah nak pergi Dewan tuh...sekali jalan xjauh lah...kalau kt UiTM lagi jauh eh...siap parent kena naik bus lagi taw....dah macam rombongan ke Konvo plak kan...cari-cari ziera jumpa....yeah!!! dan alamak, lupa nak bagi bunga...sebelum jumpa Ziera, dah terserempak ngn Zikri Stopaz nih....awak, dah grad sopaz terharunya saya....ahahhaha dah macam drama plak panas-panas terik nih.....ok sorry kawan-kawan, saya terlupa nak beli bunga serious nih...(SILA CLAIM HADIAH ANDA BILA DATANG KONVO SAYA OK)...

ziera with her medal....

ziera, dapat pingat Anugerah Dekan cantik plak tuh...ok special request to UiTM, pleaseeee boleh x yang dapat 1st Class Hons dapat pingat macam tuh...sangat2 cantik ok....pleaseeeee thanks UiTM love u muuaaaahhhhhh ..kalau bab membodek memang number wahid eh...

Congratulations for both of you, all the best ok...actually main2 jer ajak datang my konvo tuh kalau free datanglah...saya datang pon sebab rumah saya dekat dengan UTM kan....

Love,
Izyan Ismail
P/S: dah ada feel nak konvo nih..xsabar2 sei yeah!!!!!!!!! this November ok, and my parent will attend the konvo lagi lah best kan....

Monday, September 27, 2010

Baju Mengandung??


sangat x sesuai bila ayah cakap baby doll dress as maternity dress?? owh tidak....cerita bermula bila pagi tadi keluar dengan ayah and mama ..biasalah anak solehah keluar pon dengan parent muahahahah perasan tahap dewi betul Izyan nih...sekali ayah tengok baju yang saya pakai..akak tukarlah macam baju perempuan mengandung....what???ayah nih fashion ok....inilah akibatnya menjadi puteri tunggal ....baju baby doll boleh dikata baju mengandung?? mentang-mentanglah baby doll dress tuh kembang dari dada ke bawah ..kan cute tuh ayah....

masih ingat lagi bila saya start pakai make up...ayah dah sound abes..kenapa kena pakai eye shadow? masara? blusher?? pakai bedak ngn lip balm dah lah..hahahah ayah itu time akak sekolah ..sekarang dah masuk uni kot..apa kes?? bila lagi nak start kan...

itu ok lagi..tapi bila start pakai baju berlapis-lapis macam dress+ cardigan/jacket...kasut yang tersangat tinggi....skinny/ legging...dah start khutbah jumaat..selamat beramal...heheheh...so inisiatif lain ..kena beli those dress/ skinny/legging dengan mama....baru ok sikit ayah..sebab wife tercinta beliau yang pilihkan....baru cun apa....

akhir cerita, saya terus tukar baju ......lagi sekali anak solehah...

this top yang ayah cakap macam baju mengandung...aiyooooo xnampak pon kan ?? ke sebab saya dah cute sikit nih tuh yang dah xsesuai??? erk....

Love,
Izyan Ismail
P/S: akhirnya sampai juga transcript daripada sebelum raya...dah nak abes raya baru sampai...

Sunday, September 26, 2010

Imperfect make you perfect...


problems always come and go..just like a biscuit!! ok lah I nak dedahkan rahsia woman's problem but only ages between 22 and 25..motif??manalah saya tahu masalah wanita yang berumur 25 above..kan saya baru 22 ..lagipun wanita di kalangan ini baru nak start hidup, baru lepas grad, baru bekerja, baru nak kumpul harta....so banyak benda yang related....ini bukan apa..lelaki selalu cakap kalau perempuan tu marah2 mesti dia PMS...memang pun ..tapi xsemestinya PMS..banyak lagi yang alasan yang membangkitkan kemarahan wanita...antaranya jeng jeng jeng...

1. Berat badan and lost in shape...
hoi..ini tahap dewa punya serious ok..macam final paper punya serious nih or final project..kalau berat dah bertambah lepas tuh lost in shape memang rasa macam nak terjun jer....muahahha...kalau dulu boleh lah cute chubby kan ..sekarang nehi nehi nehi...

2. bila muka masih macam zaman remaja...
kalau dulu zaman2 jadi student bolehlah muka berjerawat..ala2 stres kan ..tapi bila dah masuk alam pekerjaan tolonglah..mesti xnak..please I don't want you pimples...make me like Ugly Betty owh tidak!!!!

3. dah bosan dengan kekasih dari zaman sekolah, uni...
ops..ini memang parah..kalau dah terjumpa lelaki yang LAGI STABIL kat office ....bab2 "uda dan dara".."sehidup semati"...dah tinggal ke belakang...motif? dah jumpa yang lagi bagus kan...sebab tuh ramai lelaki yang belajar mesti ada GF tapi bila dah kerja and jadi workaholic single jer ...(eh ada kaitan ker?)....layan jer lah...and lagi parah kalau asyik bergaduh dengan BF yang xabes belajar..ada gak nak break ....shhh rahsia ok...

4. saya dah besar dan bekerja kenapa masih tidak diberi kebebasan...
ini kes duduk dengan parent lah..sebab kalau nak pergi mana2 kena minta izin dulu..wajib eh..xboleh main redah jer...kalau duduk jauh pulak..ada buat spot check call...kui kui kui..macam pernah kena jer Izyan?? mestilah sebab parent sayang awak lagi ok..kalau x..xrisau kan awak ...

5. Bila tak ada BF...
ini perkara biasa..pasal dah clash dengan BF lama muahahha...tapi dah xheran nak BF lagi buat masa ini...motif? nak kumpul harta lah..orang lain beli kereta..awak pon nak jugak, orang beli bag Gucci,LV awak pon nak..orang beli Kasut Jimmy Choo..awak lagi lah nak kan...tapi kadang2 sunyi jugak kan..bila tengok adik2 bawah dah ada BF....muahahahah...

6.Bila Nak Kahwin??
wah ini ayat sudah dengar beribu kali eh..rasa macam nak cakap ngan makcik-makcik tuh jer..makcik kenapa xtanya bila nak beli rumah ker?? bila nak sambung PHD ker?? bila nak beli bag LV? kasut Jimmy Choo? melancong ke Venice?Capri Island? kan kan....tanya benda yang sama jer....lagi best dapat gelaran andartu dari cousin sendiri...padahal baru 22 jer kan...sekali kena dengan Mama tercinta.."Biarlah dia macam tu, kalau dapt lelaki yang xmembahagiakan buat sakit hati jer buat apa, lagi pun kat BANDAR mana ada andartu semua berebut nak kejar career"....wah kena pancung sei...padan muka....muuaaaahhhh love u mama...

ok that's all the secret being a woman 21st century...wah..amacam dah paham kan?? so dikalangan 22-25 nih ramai jer yang single....lagi2 bila dah pandai sikit and kat tempat baru..bukan sebab dah berubah tapi sebab dah matured and ada pegangan sendiri kalau dulu bodoh-bodoh jer ikut orang kan...tapi bila dah matured dah pandai buat keputusan sendiri so tercetuslah beberapa masalah yang baru terpikir masalah rupanya.....(ayat belit-belit lah minah nih)

Love,
Izyan Ismail
P/S: need a photographer for my graduation day ada sesiapa boleh bagi pakej yang best siap ada outdoor shooting lagi??

Saturday, September 25, 2010

lelaki Romantis gred A+

berani ker buat tengah jalan ???

shhhh..Prof. Dr. Izyan Ismail nak beritahu how to be A+ romantic man..memang cair macam besi lah bila korang (lelaki yang kat dunia nih) ikut rahsia nih....serious xmain2....ok kita start dengan....

1. Surprise Breakfast....
mesti korang selalu date pagi2 kan ...instead ajak breakfast kat luar..apa kata korang bawak breakfast datang rumah beloved korang ...xper beli kat mamak pon jadi lah tapi dapat bonus lebih if korang masak sendiri..gerenti cair taw...

2. kalau GF korang sakit.....
selalunya korang buat apa??ok sayang take care makan ubat eh...amboi senang nya cakap macam tuh...sila jumpa dia dan bawa ke klinik ok, even korang busy ke ada meeting ke...minta cuti...cuba bayangkan korang sakit??lepas tuh gf korang cakap macam tuh mesti bengang kan...paling cikadak pon...belikan bubur or favourite food gf korang....baru nampak caring and romantic gituh....

3. jangan buat benda yang sama bila dating..please plan and surprise....
dating yang membosankan..pergi mall, makan, tgk wayang, shopping, main bowling .....wah tersangat boring ok..cuba plan korang punya date,,,macam gi picnic kat tasik, kalau ada duit lebih bawak gi KLCC aquaria ker, pergi kelas menari salsa ke...makan kat tempat yang gf korang teringin, bawak gi tengok bintang, gi muzium, library pon best, tgk teater, live band bistro..ajak gi masjid bagi doa perhubungan korang....(mesti xpernah buat kan doa sama-sama perhubungan korang diberkati dan diredhai)...

4. masa birthday tersayang...
sila ingat tarikh penting ini..walaupun korang jauh dengan dia..sila pos hadiah yang korang nak beli kat dia..xpayah nak tunggu dia depan mata korang baru nak bagi....at least bunga or card pon jadi lah..tanda ingatan korang kat gf....buat surprise party ngn kawan-kawan rapat..tapi kalau xder duit..buat candle light dinner kat restaurant or rumah korang...surpise gitu.....

5. surprise holiday...
ini untuk couple yang banyak duit kan...bolehlah buat surprise holiday..tapi kalau nak kongsi pon apa salahnya..asal dua-dua bahagia kan...memang best pergi holiday sama-sama..tapi jangan buat benda xsenonoh eh..buat dosa jer....

6. buat hobi yang sama..
if korang ada hobi yang sama sila lakukan sama-sama..macam hobi korang membaca, pergi library sama2...atau suka photography, boleh shooting sama2...or futsal??try ajak gf korang main sama2...book 1 padang tuh untuk korang berdua jer mesti best kan...maybe selama nih dia jadi peminat and penyokong korang no 1 tepi padang..kali nih ajak dia main sama2 ngn korang...

7. lagu untuk dia....
kalau korang pandai main guitar, piano, drum memang bonus untuk korang...buat lagu untuk dia..mesti dia terkejut dengan korang...kalau xpandai buat lagu..nyanyi jer..sama ada kat live band, tapi jangan kat karaoke itu sangat biasa and lemau....mesti kat tempat terbuka bagi semua orang tengok performance korang baru romantik eh....

8. Banner untuk tercinta..
buat banner "aku cinta kamu" "saya xboleh hidup tanpa awak" bawak..and tunggu dia bila nak dating sama2..mesti terkejut lah..and sayang sangat2 kat korang...banner tuh xpayah tempah lukis pakai kertas mahjong sudah..yang penting kreatif....ada berani??? (kalau ada sila amik gambar korang dengan banner itu and tunjuk kat saya ok)...

ok, itu jer boleh beritahu..sebenarnya Romantik xmemerlukan duit yang banyak..hanya ikhlas dari hati, dan cinta yang tulus..akan lahirlah romantik itu...cuba tengok..apa yang saya listkan tuh, ada banyak guna duit ker? xkan...tuh semua simple and easy step to follow...senang kan...

Love,
Izyan Ismail
P/S: siapa yang berani buat banner tuh memang tabik spring lah.....

Friday, September 24, 2010

My mission before graduation day

berat sudah menjangkau 55 kg..arghhhhhhhhhhhhhhh...tension dia macam nak bersalin anak sulung ok...so painful, frustrating, depressing and macam-macam lagi...ok relax Izyan don't tension-tension..ramai orang cakap it's ok..but my truly BFF said..izyan this is NOT OK!!!!!you have lost your shape dear..even BMI ok..but please.....i need my weight macam dulu-dulu like 46kg something....

ok what I'll do??? I jog 3km four times a week,eat 5-7 times but only low calories, NO FAST FOOD, minum Tea 4Life (which is very-very good, decrease the percentage of cholesterol, tocsin, and of course all the lemak lah kan but xrasa memulas-mulas pon it's just come naturally) pakai bengkung mesti and wajib ok, nak bagi shape...ok kalau saya discipline and ikut all the rules..Insya Allah in 3 weeks dah turun ke 47KG amin!!!!!!!


in 3 weeks i'll become just like this..amin!!!

love,
Izyan Ismail
P/S: ok all the blogger buat entri pasal wedding Nur Nadia SM Nasimuddin...ok girls berangan cepat!! hahaha....

Thursday, September 23, 2010

wedding Yang diimpikan...

http://www.facebook.com/video/video.php?v=116298655095432&ref=mf


perkahwinan Nur Nadia SM Nasimudin...anak gadis Allahyarham SM Nasimudin, pengasas empayar perniagaan NAZA Group...

kan..best sangat-sangat..bila tengok, memang menangis lah, macam puteri raja sangat2 best...(wah nasib baik i single lagi, bleh lah berangan xhengat kan kalau dah ada bf xboleh berangan sangat boleh buat bergaduh plak muahahha) oklah to my lovely reader what do You think???mesti korang nak macam nih kan..i know..giler siapa xnak macam nih...sebab tuh lah kena kerja keras..if gaji parat tuh jer..cari part time (contact me if u want to be a part time marketing exec)....bila baca profil Allahyarham Tan Sri Nasimuddin, 21 dah start business kereta ok...sekarang i 22..insya Allah sempat lagi..bukan business kereta tapi 4Life Research lah...mesti kejar target ok Izyan...sebab saya nak kahwin macam nih...kepada bakal suami and bakal ibu mertua tersayang xperlu risau sebab..perbelanjaan ditanggung beres..sebab saya yang nak macam nih..tapi untuk belah saya lah yer..belah Cik Abang Bakal Suami, awaklah tanggung...hehehehe...xboleh kongsi-kongsi no no no....

adalah saya baca komen orang bila tengok this lovely wedding kan..boleh membebel pasal ikut west culture lah...adat bersanding lah..eh dah kau xboleh buat macam nih xpayah lah nak kutuk-kutuk macam tuh (yang kutuk semua lelaki sebab tercabar bila GF diorang nak macam nih..kan boleh buat bergaduh) paling geram bila kutuk baling2 bunga..wah itu sudah lebih...siapa ada duit suka hati lah nak buat wedding macam mana kan..yang sibuk-sibuk nih kenapa..nih lah orang Melayu DENGKI xhengat....

ok, kalau i nak buat..yang adat bersiram tuh..maybe xkot ..tapi i suka part baling bunga kat guest best....wedding nih buat kat rumah..adat berinai best..i nak buat garden wedding kat rahsia,memang dah target tempat tuh pun kat JB gak....xnak buat kat hotel/dewan sebab sangat formal..kesian family jauh-jauh nak datang kan....nak borak-borak susah...tapi nak ada kereta kuda hhehhehe...wedding dress of course white..tapi kalau dapat colour pink yang cantik nak lah...nak jugak Izyan nih...no karaoke kalau nak nyanyi cuma pengantin jer hahahah (suka hatilah dah wedding i kan)..nanti ada yang nyanyi xsedap buat pening kepala...ada playhouse for children yeah!!!..(motif supaya xkacau parents diorang nanti hehehe)....ok dah tuh jer nak cerita...xboleh lebih-lebih nanti xsurprise....hoi izyan, BF pon xada berangan plak dia kan....xper planning dulu....

Love,
Izyan Ismail
P/S: okey, baru balik dari Shah Alam...having so much fun LN with my hottest gf muahahahaha


Thursday, September 16, 2010

Daddy's Rescue Team

tittle entri macam ayah nih superhero plak kan muahahaha The Incredible's family yeah!!!!...actually ada anak kucing tersangkut kat atas loteng rumah..dah lama sejak bulan puasa lagi..asik bunyi meow meow jer..kesian plak..tapi ingat dah keluar dari loteng tuh.....sekali balik dari kampung time raya nih masih ada bunyi lagi...so ayah pun apa lagi panjat bumbung rumah..sila tengok aksi beliau yer....




last2 xdapat pun cari anak kucing tuh..just bukak jer ruang bagi dia keluar sendiri...

tadi pagi-pagi lagi dah ajak my BFF Fara gi jogging kat hutan bandar....kan dah jadi Izyan Cute Chubby so nak bertukar ker Izyan slim Slender Model Size O macam time primary school dulu...tadi jogging 1 jam adalah turun 10kg...si tegak pun percaya...jangan percaya cerita Izyan nih drama Queen jer ...cepat sangat turun kan...lepas tuh makan kat Kacang pool larkin...wah dah sebulan xmakan Kacang pool nih....sempat lagi berborak ngn owner dia...Tn.Haji tuh memang kenal saya pon..mana tak nyer kalau setiap kali before balik shah alam mesti singgah makan kat sini dulu....memang terbaik dari JB ok...

muka penat ..natural beauty without make up....=) (mengada-ngada kalau aku jumpa minah yang jogging pakai make up memang gedik abes minah tuh macam nak kena denda dalam latihan PLKN jer hehehe)

esok nak balik kampung ada kenduri akikah baby Rayyan anak along...nih baru balik dari jumpa client dgn boss saya..to my dear Big Boss yang ada di US sekarang ( kalau awak baca lah kan)..saya pon nak merajuk dengan awak... saya datang raya rumah awak..jangan lupa bagi duit raya ok muahahahaha....

Love,
Izyan Ismail
P/S: Acap aku pun merajuk dengan kau kalau xstory cerita gembira kau...dah xnak dengar cerita sedih lagi....dah tamat episod itu ok...good Boy...mengada-ngada Izyan nih nak merajuk plak...muahahahaha....

Wednesday, September 15, 2010

Hari- Hari pun hari Raya

kak ngah ada cerita, yang Abang terperanjat bila dapat duit raya..so dia tanyalah berapa lama raya..kak ngah cakap 1 month..dia punya suka meleret-leret..siap dapat present for raya lagi dari mummy dia....ok apa yang saya dapat masa hari Raya tahun nih??? memang best, penat, meriah, asik ketawa jer masih dapat duit raya ok.....lagi2 bila main mercun..xboleh blah bila yang supplier pak polisi, yang tukang bakar pak polisi jugak ..nih cik Mamat and ayah chik punya kerja lah..kitorang dapat mercun yang fire work tuh ada berani??? yang bestnyer only Kerabat Tok Hj Lajim jer yang meriah dengan mercun eh kat seantaro kampung tuh....dahlah anak cucu Tok Imam....masa time raya giliran Tok ayah jadi iman solat raya and jumaat..dah kena sound awal2...yang lelaki sila datang ke masjid yer...hehehehe...nak tahu apa lagi yang saya dapat..kasih sayang dari keluarga..wah ayat bodek hehehe...yang paling Best TEMBAM pluss Chubby siapa nak jawab tuh???

sila salahkan lemang, rendang sebab buat Izyan Cute Chubby ada double Chin lagi..owh tidak..nih nak kalahkan Girl ker??muahahahaha

surprise kunjungan istimewa daripada Menteri Sumber manusia Datuk Dr. S.Subramaniam....ok sangat2 terperanjat....sebab pagi sangat and xprepare apa2 pon....

Raya kempat dah balik rumah JB..home sweet Home..dapat katil sendiri best2...mana taknya dah jadi macam pelarian mangsa banjir bila kat segamat (sorry Tok Ayah, kak yan tahu rumah xsiap lagi saja buat metafora heheehehe)....lepas tuh dapat surat dari Senat UITM jeng jeng...

ehem-ehem..kalau nak tips jadi pelajar cemerlang sila email yer hehehe...ini study biar lepak result mesti gempak and jangan lupa mak bapak yang penting ikut perintah Allah...simple jer...

Love,
Izyan Ismail
P/S: ok masa nak prepare raya for rumah sendiri plak yer...

Tiga hari di hari Raya....

Satu Hari Di hari Raya, Dua Hari Di hari Raya, Tiga Hari Di hari Raya..Hari-Hari pon Hari Raya (rosak lagu M.Nasir..please jangan saman)......ok pagi-pagi lagi ma dah bagi signal..cepat-cepat siap nak beraya sekitar negeri Sembilan plak....ok mama (gaya anak solehah)..so tepat pukul 8.15 pagi kami bertolak ke seremban rumah mak Lang....

sampai jer rumah Mak Lang..yang paling suka adalah Abang, sebab dah janji nak bagi main PSP Uncle alif...semalam punya kelakar bila i cakap "ok, tomorro i will come to your house" will you bring Uncle Alif too, mak Long" heehhee "of course abang, his my brother" actually abang nih nak main PSP Alif tuh yang pandai sangat bodek...rupa-rupanya pagi-pagi lagi abang dah siap mandi, buat homework tunggu Uncle Alif dia....bila Alif sampai dia punya sengih memang cute abes...tapi yang xleh blah PSP Alif low batt, so kena charge tunggulah 1hour Abang siap sound baik kat Uncle Alif dia.."Do you play a lot, so u forget to charge" hahahha cukup pandai eh....

ok, lepas tuh gi rumah pak long kat senawang...Pak Long baru keluar dari IJN ...lepas tuh gi rumah Pak Lang kat Linggi...

banyak giler lembu..takut plak nak keluar dari kereta kan ehehhe..

3 family, mak lang, Pak lang, mama..yang cucu Pak lang tuh sebiji macam Dato' Sheikh Muszaphar kan...nasib baik anak sedara ku muahahaha...

lepas tuh gi rumah,Mak lang hantar Mak Lang balik, Abang merajuk sebab dia nak PSP tp his daddy xbagi..iyerlah kecik lagi kan...abg Adam siap tanya Alif lagi, bila dapt PSP tuh..alif cakap this year when his 19 years old...cakap kat Brighton lagi 14 tahun baru boleh dapat..wah makin merajuk dia ...kesian abang dah xhandsome monyok jer....

then, kitorang serang rumah Achek..ma nak jumpa mak sedara dia tapi xada..pergi rumah Tok Ucu paya...lagi malu rupa-rupanya buat open house sei...ma selamba jer lah sebab rumah saudara dia kan...dari kecik asik bertenggek kat situ hahahha.....then, kitorang serang rumah Pak Long Zakaria jumpa anak-anak arwah pak Ngah..kak GieGie, Pijah, Fitri and Fauzan...last but not least kat rumah Tok Ucu repah...yang terharu kat rumah Tok Cu, tok Cu siap baca doa untuk ma and ayah gi Haji lagi..Tok Cu nih dah lama kena strok duduk kt kerusi jer, Tok Cu dulu Guru Besar sekolah Agama....setiap kali gi rumah Tok Cu, mesti kitorang dapat doa sorang2 dari Tok Cu siap usap kepala lagi eh....tuh yang best sangat2...

Bila balik segamat, kena tido rumah Ayah Long sebab temankan Dayah adik beradik, sebab Mak long and Ayah long gi bali..free lagi..sebab Angah menang Ribena contest...sepatutnya gi Gold Cost, Australia..tapi xjadi just gi Bali jer lah....hari yang sungguh memenatkan apabila beraya selama 12 jam ok...

Love,
Izyan Ismail
P/S: Raya yang sangat2 best, meriah and glamor...

Dua Hari Di hari Raya

Raya Ke 2 di Kuantan...tetiba jadi meriah plak kat Kuantan sebab Wang Ganu (mak baba) raya kat Kuantan rupa-rupanya..so keluarga belah baba pun raya sama2..yeah!!! tapi yang paling best bila melayan anak-anak kak ngah Brighton and Girl...best sangat....

Girl with mak Long Yan...

she is so adorable, selalu sangat cakap " mak long, come play withe me" Mak long , can u tell me a story, any story or your story " tapi Girl suka Princess Story..so bila cerita dia punya respond...cute sangat..."Mak Long, is that cute" "how it's sound" really" " i want to meet her" owh, it's really cute" so semangat lah nak cerita..untuk pengetahuan korang Girl and Brighton nih mix..Abg Adam a.k.a daddy diorang nih xsilap orang serani kot (sorry kak ngah if silap hehehe) so Girl and Abang @Brighton nih speaking jerlah...cuma Abang jer paham cakap melayu ..yang Girl on the way nak paham...


Chelsea Nur Natasha sangat pandai berposing eh....

Abang plak busy ngan Uncle Alif's PSP..yang Alif nih plak pergi hasut Abang beli PSP..kesian mummy dia nak pujuk..bila janji nak datang lagi esok gi Seremban..berseri-seri muka Abang...lepas tuh Alif boleh plak tunjuk Big Lighter kat Abang..lagi lah Abang tuh suka teramat sangat kat Alif.....memang besar pon Lighter tuh..siap tanya lagi" Uncle Alif, where u get the big Lighter"...

kan dah melekat Brighton Ezmir....

Abang nih handsome bila besar nanti...

tengok siap pakai seat belt ok (safety and very Discipline anak mix nih)...kak Lang pon kena
pakai hehehe

miss them very much...if they have finished something like painting, built Lego robot..mesti nak tunjuk kat mummy or orang yang terapat...macam bila saya nak lunch..tiba-tiba abang datang cakap" come, Mak Long i want to show you, i have built the Ben 10"..ok pergi tengok and suruh abang amik gambar pakai IPhone mummy dia nanti boleh tunjuk kat orang xpayah ajak orang datang tengok hehehe..pandai betol lah Mak Long Yan nih kan......(boleh jaga anak nih..tokoh ibu mithali 2040 hahahaha)....

3 family..tapi ada yang xmasuk dlm frame in the frame semua gila glamour hehehe

lepas tuh balik segamat sebab nak kejar Cik Iput balik kelantan....best raya kt Kuantan sebab pagi2 lagi dah gi raya kt East Cost mall muahahaha...entah apa-apa lah...

Love,
Izyan Ismail
P/S: bila tengok abang and Girl very brilliant, adorable, very discipline, xmenjerit-jerit rasa macam nak kahwin dengan lelaki BUKAN MELAYU....ma pun xkisah ...lagi best dapat anak-anak macam nih hehehehe.....

Tuesday, September 14, 2010

Satu Hari Di hari Raya...

ok bangun semua..cepat!!! raya nih...yeahhh (walaupun umur dah 22 tapi tetap raya macam kanak-kanak 2 tahun..xper) sebab raya thn nih paling best..raya tanpa exam....dulu raya mesti ada exam start from PMR 03 sampai thn lepas..boring ok..xbest langsung raya..macam nak xnk jer raya...raya thn nih kt rumah atok ayah yg dah renovate...tapi still macam mangsa banjir sebab belum siap lagi...xper raya tetap raya ok...raya kat segamat nih meriah dia lain macam
sikit sebab ada 2 atok tok mak and tok ayah, 8 anak, 9 menantu (paham-paham jer lah ayah chik ku kahwin 2 ok), 39 cucu + 3 cucu menantu and 5 cicit...wah boleh runtuh lah rumah siapa2 kalau kitorang serang hahahah....kalau nak tgk gambar raya boleh tengok kat FB saya macam2 ada...saya cuma amik yang penting jer lah eh...


family picture...ma and ayah sepasang hijau..alif and me macam biasa pink cun...


my daughter....caya x???she called me mummy....muaahahahah


ok nih geng garang...

kenapa panggil geng garang.??sebab kitorang adalah cucu perempuan yang paling tua eh..kak yan single and available (sila isi borang...bakal mak mertua yg baik2 amat didahulukan), kak na is married anak2 dia panggil saya mummy sebab saya dgn Na sgt2 rapat dari kecik lagi, sheila is engaged ok thn depan nak kahwin, dayah single but not available....kitorang garang sebab cousins bawah kitorang nih takut ngn kitorang lagi2 kalau xbuat kerja rumah...makcik2 saya belah ayah nih xkisah langsung kalau kitorang tegur anak2 diorang...tuh yg garang plus angin...tapi still happy go lucky ok....


1st day raya jer kitorang Keluarga Tok Hj Lajim..dah serang 4 buah rumah taw...giler x??ahhahah itu biasa jer...4 buah rumah nih before solat jumaat..memang meriah abes..dah x terkata tuan rumah...ceh poyo..padahal tuan rumah dah bersedia memang nak kena serang ngn kitoran kan....sila lihat gambar rombongan Tok lajim's family...


macam perarakan Maulidur Rasul kan....

1st rumah yg bernasib baik kena serang adalah rumah sebelah rumah Tok Ucu, 2nd rumah Tok Ngah ..nih memang wajib dtg setiap tahun..kalau xdtg Tok Ngah mesti tanya kenapa anak cucu Tok Lajim xdtg raya..siapa nak jawab??nak upah lawyer heheheh....3rd rmh Tok usu, terakhir rmh Tok Ngah Seton...yang nih memang xleh blah sebab rmh tunang sheila...sheila nih akan kahwin ngn 2 pupu kitorang..Tok Ngah Seton nih adik beradik ngn Tok ayah....masuk jer rumah nih memang sheila asik kena perli jer lah kan kesian betol...

macam kenduri kahwin..padahal anak beranak jer...

ok lepas solat jumaat kitorang gi kuantan..sambut kt kuantan plak...yeah!! kalau kt segamat memang xpandang TV langsung bukan xpandang tapi xheran...tapi bila kat kuantan..TV lah yang dicari-cari....sebab xder sedara kt kuantan (wan duduk ngn mak sebab wan kan dah tua xkan nak tinggal sorang2 kat Johol kan)..sedara kitorang EC mall jer lah...kat kuantan ada mak's family, mak lang's family...yang lain dtg raya ke 2....

Love,
Izyan Ismail
P/S: 1st day raya jer dah penat ok...makan hanya sedikit sebab nak kurus lah...hahhah dengarlah cakap Izyan nih asik kebulur jer kan...

Monday, September 6, 2010

dapur dah tutup untuk musim ini..

tuan-tuan, puan-puan, bakal mak mertua yang disayangi teramat sangat..dengan ini saya Nur Izyan Binti Ismail a.k.a izy@ Yan @ puteri @ perasantan minta maaf banyak2 sebab dapur untuk kuih raya sudah tutup..kami sudah kemas oven, perkakas kuih sebab nak balik kampung..yeah...muahahaha.....berangan sejak bila kau amik tempahan ha??? ok nih kuih kami..buat 5 jenis jer..xkuasa nak buat banyak2....nanti buat open house senang semua orang datang sekali terus...memang sekepala betul lah anak beranak nih kan...

biskut sarang semut....(please jangan bersepah bila makan ok)

cornflakes bermadu (biskut nih jer boleh poligami..ayah, please don't tambah bini ok)

biskut kelapa (favorite ma...)

cornflakes cokies (kesukaan cucu-cucu Tok Haji Lajim.....delicious malicious)

oreo cookies....ma ikut suka hati buat resepi sendiri..kalau nak sila minta yer..memang sedap sebab guna oreo cookies yg ice cream flavor tuh yummmy....

Love,
Izyan Ismail
P/S: ma and ayah dapat gi haji tahun nih wah....best2..tapi harap- harap dapat flight awal boleh ma and ayah gi konvo puteri tunggal....

Saturday, September 4, 2010

shoesholic...ada ker???

Boleh menangis lah tengok kasut macam nih..memang serious cantik sey!!! kalau bakal mak mertua ada siap tayang2 lagi dengan baju raya kau yang cantik tuh muaaaahahahaha

saya suka yang pink kuning and blue pink...cun sey!!!


cantik macam boyish but vogue


i love leopard...


saya cop yang pink tuh..korang nak yang mana??

love,
Izyan Ismail
P/S: ok nih link dia.... Leclothes shop

Friday, September 3, 2010

Can I kill my tailor??

nih kalau bakal mak mertua tengok title entry memang kena reject lah..kalau dah tahap sampai nak membunuh tailor sendiri kan..ok cool Izyan...sila tengok gambar ini yer...


korang tengok kat bahagian pinggang kan menggelebeh tuh...nak kata saya kurus..menipu lah kan..nih pon amik ukurun bulan 7....tipu lah kalau kurus..nih tailor sudah silap gunting or silap jahit apa entah lah...kalau nak alter balik boleh ker??malas lah nak bukak jahitan kan...wah jangan sampai gua jadi Hulk der..ada kang Gua makan sorang2 nih....nih yang dah malas nak suruh tailor buat..rasa macam nak beli jer baju raya...sekarang otak ku sudah xder minat nak raya....nasib baik esok ayah ajak gi Jusco Tebrau...puteri tunggal nih mintak bag lah...korang ingat dah kerja xleh manja2 ker??boleh jer..asal jangan mintak duit muuahahahaha...baru cun kan....

Love,
Izyan Ismail
P/S: mak, nanti kita serang tailor tuh eh....kita serang guna power rangers ker, Ultraman ker, Wolverine ker...heheehhe love u mak...

Thursday, September 2, 2010

Bukan xnak tegur tapi....

korang pernah x terserempak @ terjumpa dgn budak2 sekolah lama?? xkisah lah sekolah rendah ker, sekolah menengah ker, kolej ker, matriks ker universiti ker...mesti pernah kan??pastuh korang buat apa..korang tunggu diorang tegur ker or korang yang sendiri tegur dulu?? kalau macam saya lah kan ..saya tgk keadaan..kalau yg rapat memang xmenyempat terus peluk lah kan (nih utk kwn perempuan jer kalau lelaki hanya yg mcm perempuan jer peluk ok..xder maknanyer nak peluk lelaki dosa dosa haram haram..lainlah bf ...haahha no no no haram jugak ok)...kalau sekolah rendah memang diorang yang akan kenal saya sebab saya xpki spec...tapi agak xkenal lah..sebab dah besar kan..tapi bila terserempak dgn budak sekolah menegah SMKAJB or SAMURA...mesti susah cket kot diorang nak kenal saya sebab?? saya dah xpki spec...dulu kan ala2 nerd ..skarg dah model kan hahahaha...nak termuntah sei kalau ayah baca nih.....

ok, nak jadikan satu cerita nih..masa saya kat pejabat pos BBU ptg semalam 1/9/10 nak beli wang pos and kirim borang untuk apply second copy transcript terserempak ngn Farid hadri from SAMURA tapi bukan sama kelas hanya sama rumah sukan (kalau kat SBP nih kwn2 rumah sukan semangat assabiyah dia lain cket..mmg semangat giler lah)so saya tgk2...betul kot mamat nih..tapi macam biasa saya akan pandang tempat lain ahhahaha.....kepada Farid, sorry yer aku bukan xnak tegur, tapi memang kau xkan kenal aku punya...sebab???aku dah xpki spec and memang orang cakap lainlah...

nak tahu apa yang lain ok nih saya dulu eh time sekolah2...

gambar time Form 5...=P

ha, amik kau..mesti korang xpercaya kan ala2 nerd plus skema gituh ok nih gambar sekarang...

kt langkawi..awal tahun..hari2 biasa mcm nih

ok nih gambar close up skarg eh

korang agak2...gambar sekolah ngn gambar sekarang pon dah lain kan...bayangkan kwn saya yg memang cukup rapat kat SAMURA Anuar Salim @ Cute....boleh xperasan saya berdiri jer sebelah dia kat dalam bus rapid KL siap senyum2 lagi..bila tegur..Ya Allah izy kau memang tetap meletop....hahaah apa yg meletop nyer kalau pakai baju kurung jer yang...cuma pki lens and make up cket.....SEBAB TUH LAH SAYA MALAS NAK TEGUR KAWAN2 SEKOLAH LAMA SEBAB NANTI BANYAK SOAL BUKAN SOMBONG OK..... NNT CAKAP EH DAH LAINLAH......ok baru sekarang korang paham kan apa yang menderitai hati nuraniku nih..hahahah poyo sei izyan nih nak drama plak malam2 nih....kepada kawan2 lama...nanti kalau terserempak...memang saya akan tegur tapi tengok keadaan..kalau nak cepat memang xtegur lah, tegur kat FB jer..nanti banyak soal plak kan....tapi kalau nak melenggang kangkong boleh lah tegur pastuh sambung borak kat mapley eh..baru cun kan...

Love,
Izyan Ismail
P/S: ok raya nih nak gi S.Alam..nak serang rumah Faiz lepas jumpa lecture nak bincang pasal Master....malas nak pikir scholarship lagi..betul gak ckp ayah kalau akak dpt scholarship nanti akak main2 kan...aah memang pon..so pinjam kat PTPTN 10 ribu pon oklah kan.....sekarang nih bodek PTPTN jer sebab diorang memang baik hati apa...hahahah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails